Działania towarzyszące

 

logo Podprogram 2018

 

 

 

 

 

 

 

Informujemy, że w miesiącu grudniu 2018 r. zostaną przeprowadzone
następujące działania towarzyszące w ramach PO PZ Podprogram 2018 dla
beneficjentów pomocy żywnościowej w gminie Słupsk:

- 04.12.2018 w godz. 09.00 - 13.00 - warsztaty kulinarne i dietetyczne -
świetlica w Warblewie


Zajęcia poprowadzi Pani Sylwia Laskowska

Wydawanie żywności - listopad 2018

 

 

Harmonogram wydawania żywności w ramach PO PŻ 2014-2020.                  

  Podprogram 2018r.

 

07.11.2019r. w godzinach 9:00- 12:00 - środa

(Rejon pracowników socjalnych: Joanna Chrzanowska, Emilia Sorbian)

Głobino, Krępa, Kusowo, Łupiny, Płaszewko, Stanięcino, Warblewo, Warblewko, Gajki, Gałęzinowo, Redzikowo, Wielichowo, Wieszyno.

 

08.11.2018r. w godzinach 9:00- 12:00 - czwartek

(Rejon pracowników socjalnych:  Małgorzata Dobrosielska, Irena Rajszczak, Magdalena Król)

Bruskowo Wielkie, Kukowo, Lękwica, Wiklino, Lubuczewo, Bukówka, Kępno, Siemianice, Grąsino, Jezierzyce SHR, Swochowo

 

09.11.2018r. w godzinach 9:00- 12:00   - piątek

(Rejon pracowników socjalnych: Katarzyna Kojder, Paulina Brzezińska, Ewa Rekowska)

Bydlino, Strzelinko, Strzelino, Włynkówko, Włynkowo, Bierkowo, Bruskowo Małe, Gać, Krzemienica,

Redęcin, Swołowo, Wierzbięcin, Karżcino, Jezierzyce Osiedle, Niewierowo .

 

 

 

Żywność wydawana będzie z magazynu na terenie Miejskiego Ośrodka Pomocy
           Rodzinie w Słupsku przy ulicy Słonecznej 15 D.

 

logo Podprogram 2018 nowe logo
 

PODPROGRAM 2018

 Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku  informuje o przystąpieniu do
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020, Podprogram 2018. 
W  ramach Podprogramu 2018 przekazywane będą poniższe produkty:
groszek z marchewką w opakowaniach jednostkowych 400 g,
fasola biała w opakowaniach jednostkowych 400 g,
koncentrat pomidorowy w opakowaniach jednostkowych 160 g,
buraczki wiórki w opakowaniach jednostkowych 350 g,
powidła śliwkowe w opakowaniach jednostkowych 300 g,
makaron jajeczny w opakowaniach jednostkowych 500 g,
makaron kukurydziany bezglutenowy w opakowaniach jednostkowych 500g,
ryż biały w opakowaniach jednostkowych 1 kg,
kasza gryczana w opakowaniach jednostkowych 500 g,

Czytaj więcej: PODPROGRAM 2018

PODPROGRAM 2017 - efekty

 

1. Organizacja Partnerska o zasięgu Lokalnym- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej z terenu województwa pomorskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Słupsku realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.


2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
                • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
                • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
                • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
                • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
                • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
                • tłuszcze (olej rzepakowy),
                • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 804 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa pomorskiego.

Czytaj więcej: PODPROGRAM 2017 - efekty

Bank żywności - ochrona danych osobowych

Scan bank zywnosci

Dane kontaktowe

adres:
ul. Sportowa 9a

76-200 Słupsk

 

tel/fax:
59 840 16 82

 

e-mail:
gops@gminaslupsk.pl

 

godziny otwarcia ośrodka:
poniedziałek-piątek:
7.00 - 15.00
kasa czynna:
10.00 - 14.00

Odwiedza nas 52 gości oraz 0 użytkowników.